Call us  06 - 54323580

Metselaarsgilde 35 Dronten

Deuren

Boormachine 1KlusTotaal Dronten levert u een compleet pakket met deur, kozijn, deurbeslag en hang- en sluitwerk, maar ook door u zelf gekochte of bestaande deuren hangen wij voor u af.

Wij hebben ruime ervaring in het afhangen van allerlei soorten binnen- en buiten deuren, laat deze gespecialiseerde werkzaamheden over aan KlusTotaal Dronten. Hiervoor maken we gebruik van geavanceerde gereedschappen met mallen voor het automatisch infrezen van scharnieren, slotkasten en meerpuntssluitingen. Hiermee wordt zeer maatvast vakwerk afgeleverd met een nauwkeurigheid van 0,5 mm. Dit bespaart uiteraard tijd en daarmee ook kosten.

Een deur of raam afhangen en monteren is een secuur werkje. Denk hierbij aan werkzaamheden als:

  • de deur op maat maken (pas en arm schaven of eventueel inkorten);
  • scharnieren infrezen;
  • het infrezen en plaatsen van meerpuntssluitingen, hoofdslot en/of bijzetslot:
  • het infrezen en plaatsen van sluitplaten en –kommen;
  • het monteren van (veiligheids-)beslag, deurspion, brievenbus;
  • het eventueel plaatsen van glas/raam;
  • het plaatsen en afmonteren van overig raam- en deurbeslag zoals cilinders, (electrische) deurdrangers, raamuitzetters en raamboompjes.                                                                                     

Klemmende deur of raam

Begin niet zomaar aan een klemmende houten deur of raam te schuren of te schaven. Eerst moet nagegaan worden waar uw deur/raam precies klemt en wat de oorzaak hiervan is.

Zo kan het klemmen alleen voorkomen bij het wisselen van de seizoenen, waardoor bij regenachtig weer uw houten deur/raam vocht opneemt en uitzet. Als uw deur/raam klemt bij het slot, dan zitten mogelijk de scharnieren niet meer vast. Loszittende scharnieren zorgen ervoor dat uw deur/raam scheef hangt en daardoor klemt.

Klemt uw deur/raam permanent aan de bovenkant of onderkant? Dan zal er geschaafd moeten worden. Hierbij moet nauwkeurig te werk worden gegaan om kieren en tochtproblemen te voorkomen. De afgeschaafde kant van uw deur/raam moet uiteraard weer geschilderd worden, zodat uw deur opnieuw beschermt is tegen vocht. 

Neem voor nadere informatie contact met ons op via info@klustotaaldronten.nl of telefonisch via 06-54323580.